Sabtu, Februari 28, 2009

Accident

Assalamualaikum w.b.t


Malam tu hujan lebat menggila.


Saya balik kelas yang habis jam 7.30, solat maghrib jam 8 dari UKM.


Jam 9 dah ambil hani, walaupun hujan, misi tetap teruskan


Misi mencari makanan anak kucing


Balik Giant dah jam 10 malam


Hujan kamin lebat dan malam makin pekat


Sampai traffic light kedua akhir sebelum rumah, kereta di depan break mengejut!


Saya pun terpaksa break juga


Hani pulak tak pakai seat belt kat belakang tu sebab dia duduk ditengah2


Antara driver dan tempat co driver tu


Terus terhenyak ke belakang...tidak begitu kuat sebab dia pegang kerusi saya


Terus ada sesuatu menghantam belakang kereta saya


Ahh sudah..apa pulak yang langgar ni


Perhati side mirror..takde apa


Perhati back mirror ..takde apa


Lampu hijau...saya terus jalan...


Dalam hati apa yanh langgar saya ni...


Dalam malam yang gelap dan hujan yang menggila dengan petir dan guruh sabung menyabung


Saya terpaksa meneruskan perjalanan...dari side mirror akhirnya saya nampak sesuatu...


xxxxxxxxxx....


Balik rumah hasilnya bumper kemek terus,


Hari tu langgar longgokan pasir...kemek dan patah sikit bumper depan


Kali ni bumper belakang pulak dah pecah


Sms suami....


RM2k satu set bumper tu...katanya, bila called dia gelakkan saya


Walhal kereta merc dia yang teruk...mampus saya nak membayarnya....


"Kena check amal ada lah yang kurang tu...sebab ada jer ujian...." dia sms saya lagi


Yer betullah tu...

5 cetusan rasa:

me, myself, cici and titi berkata...

salam kak wa...macam misteri nusantara la pulak...hehehhe..apa yg menyebabkan bumper belakang tu kemek???

jane berkata...

salam salwa,

akak link blog ini ya...tima kasih.

AZWA berkata...

salam salwa,

kalau dah nak kena kan..alahai RM2k..bak kata zar kopak kabana la poket...saborr jer la.

zino berkata...

kereta saja yg kemek.. syukur pemandu dan pemumpang dalam kereta tu selamat itu yg lebih berharga dari 2k.. betul tak..

HappyIrfa berkata...

dush..
ayat ayah si hani buat saya terkedu..hehe

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP