Selasa, Mac 24, 2009

Adakah pasangan kita serasi dengan kita?

Assalamualaikum w.b.t


Persoalan serasi ni muncul dalam kepala saya lepas saya tengok satu filem di channel hallmark semalam.



Pasangan di barat sanggup bercerai selepas kahwin bila mereka rasa mereka tidak serasi.



Dan alasan yang sama juga menjadi punca penceraian di negara kita.



Pentingkah serasi ni?


Dalam mengekalkan sebuah rumahtangga?


Sekufu, serasi...samakah?

3 cetusan rasa:

Jiji berkata...

Serasi susah nak cari.. mak ngn anak pon selalu tak serasi.

Hehehe

(Psst.. kak wa, blog tu baru nak up belom di promosi kan lagi heheh syhhh.)

Maryam Abu Ahmad berkata...

ish, tak sama... tak sama.. sekufu dan serasi, lain tu. ejaan pun dah lain.

teacher nur berkata...

assalammualaikum...

boleh add saya untuk blog duniabermadu? mungkin boleh bertukar2 pendapat

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP