Khamis, September 17, 2009

Homestay untuk disewa harian di Port Dickson


Assalamualaikum w.b.t



Macam pernah saya war-warkan, bagi mengisi masa dan memanfaatkan ruang dan peluang yang ada, sebuah rumah suami yang tidak dihuni dijadikan rumah tumpangan/sewa harian. baru lah sekarang saya ada masa mengambil gambar rumah berkenaan. Sila tatapi gambar2 ini dan kalau ada dikalangan kawan2 atau saudara atau kenalan atau sesiapa yang dikenali yang berkeinginan menginap/menyewa samaada dalam masa terdekat atau bila-bila masa untuk menginap disini nanti, boleh hubungi saya Salwa 019 6618157.





Ini signboard Taman Seri Pinang, lebih kurang 200 meter dari Simpang Petronas Port dickson di batu 4.






Rumah bercat kuning adalah rumah yang dimaksudkan. Bukan corner lot tetapi end lot. Kawasan tanah lapang adalah bebas bagi tetamu untuk meletak kereta.




Ini pintu masuk [sliding door] dan ruang tamu.





Pandangan dari sisi




masih ruang tamu, kerusi single 4 ketul dan Tv kecil satu [buat masa ini]





Settee dari pandangan depan, sebelah kiri menghala ke dapur.







Ini bilik 1, menempatkan katil queen, beraircond







Sudut pandangan lain. Bilik agak sempit....



Masih bilik 1.







Ini bilik 2, ditingkat atas, menempatkan dua katil single, juga ada balkoni di luar.




Juga ada dressing table, cermin dan towel rack...




Ini bilik 3, master bedroom agaknya. menempatkan katil queen, sebelah bilik no 2.


Cadar khas untuk tetamu. dijamin keselesaan sebab 100% cotton




Pintu masuk bilik 3, sekali lagi nampak tangga






Juga menempatkan dressing table dan cermin serta towel rack





Ini tingkap di bilik 3









Ini dapur, pemandangan diambil semasa saya ada, ada barang2 saya disitu...






Ini pinggan mangkuk yang saya sediakan untuk tetamu, setengah dozen dinner set pinggan Luminarc dan setengah dozen dinner set Melamine. Ada juga sudu dan kuali vision, periuk Vision 2 bijik dan Corelle sebijik. Tupperware biskut saya menumpang sekaki disitu.




Buat masa ini kami dapat letak sebuah peti ais mini sahaja, setakat sejukkan air bolehlah...



Juga sebiji rice cooker [agak buruk tapi masih elok sangat] dan satu juga kettel yang juga masih elok




Kadar sewa: sehari RM 250 dan kalau menginap dua hari, percuma sehari, kadar sewaan bilik pula, setiap bilik RM 100 sahaja. Lagi lama menginap lagi kami berikan diskaun. Check in dan check out adalah fleksible....boleh buat apa sahaja dan dialu-alukan untuk buat macam rumah sendiri. Pantai Batu 4 adalah dekat sekadar 200 meter sahaja dari rumah....sangat sesuai menginap secara berkumpulan dan kadar sewa boleh dikongsi. Boleh juga membuat perbincangan berkumpulan dan membuat gathering.... kemudahan adalah sangat banyak, gerai makan ada dibawah juga tapak pasar malam dan pasar tani, ada stesyen minyak, ATM, Klinik dan pantai perkelahan yang cantik dan sesuai untuk mandi manda...



tempat barbeque secara tradisonal juga ada....hehehehe





Wassalam

12 cetusan rasa:

ummu Masyitah berkata...

waah cantiknya rumah ini.
tapi saya tak tahu bila akan ke P.D.

Hanisumayyah berkata...

Bila2 nak ke PD boleh maklumkan saya...nombor saya dah saya tulis tu...

nbla berkata...

nak tnye,, sewa brape huh smlm??

Tanpa Nama berkata...

sy bercadang nk ke pd...nk tny semua bilik beraircond ke?n nk tnya gak sal byaran ntok 2 mlm brape ye?/??

Cik Red aPple berkata...

salam kak..

akak terima tak kalau sewa bulanan?
maksud saya, saya nak sewa bilik sebab berkerja di area PD ni.

Tanpa Nama berkata...

dr rumah ni nk ke lukut jauh x?kalau sy 1 fmly dr johor nk sewa 1 rumah 2 ari 1 mlm tp ms sekejap je (ptg jumat - tghari sabtu) n kami xmasak cuma nk sewa untuk tidur n mandi..brp ye?

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya rumah ni telahpun disewa secara bulanan. Maaflah yer saya tak batalkan entry ni.

asd berkata...

no telfhone tak dapat call. anda no baru. reply cepat . mengalu alukan

Tanpa Nama berkata...

Hai Pn. Salwa. saya dan kawan saya nak menyewa rumah ni untuk 5 bulan. available x? sila contact saya, Elsie di 013 5634731.

Tanpa Nama berkata...

Puan salwa , saya nak sewa hujung bulan 2 . Agak2 kosong tak ? Sila hubungi saya 0179921643

Tanpa Nama berkata...

masih ade kosong lagi utk raya nie 9,10,11 haribulan 8, 2013??? sila maklum balas pd saya safiah 017-3719394

Tanpa Nama berkata...

masih beroperasi ker homestay nie...no fon puan salwa kat atas 2 pon xdpt call...
kent - 0186612519

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP