Khamis, Oktober 30, 2008




Assalamualaikum w.b.t


Semalam saya ditakdirkan jumpa 2 orang isteri karkun (isteri orang tabligh). seorang di klinik dan seorang lagi datang ke rumah saya....banyak cerita dikongsi dan banyak kesabaran mereka dapat diteladani. Menitis air mata mendengar kisha kesabaran dan ketaatan mereka. Untung saya bekerja.











Anka gadis teruja makan di SR....gambar bulan jun lalu. Nanti2 saya masukkan gambar baru...mood ambil gambar dah takde sebenarnya sebab mood belajar dan mood periksa yang berlebih2 akhir2 ni....




4 cetusan rasa:

AZWA berkata...

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...semoga dipermudahkan segala urusan salwa. Sebak bila melihat wajah innocent hani..comel sangat la dia tengah menikmati kek coklet tu.

Ummibatrisya berkata...

salam,

comel sungguh hani ini :)

semoga Allah memberi petunjuk dan mempermudahkan segala urusan salwa

sebelum kita membuat sesuatu keputusan berfikirlah seribu kali kebaikan dan keburukannya

jangan diikut kata hati, boleh mati dibuatnya

mohon petunjuk dari Allah dan bersabar!

laut mana yang tidak ditimpa badai

bumi mana yang tidak ditimpa hujan

inilah lumrah kehidupan, inilah asam garam berumah tangga

setiap masa kita di uji dengan bermacam-macam dugaan

salwa yang lebih mengetahui, ummi hanya sekadar berkongsi nasihat :)

kadang-kadang kita rasakan dengan duit dan pangkat yang kita ada kita sudah cukup mampu untuk berdikari, sudah cukup untuk membuat keputusan yang kadang-kadang boleh memberi kesan yang terlalu mendalam kepada orang lain

maaf jika terasa hati dengan nasihat ummi :(

Zareda Norman berkata...

hug n kiss untuk hani ye..

Me. Moi. berkata...

Actually you sangat baik. You mempositifkan apa yang you dengar. Tak lah memburukkan tabligh tu atau pun orang tabligh tu.. Instead you cakap "taat nya mereka"

For me, lain plak acceptance i. I feel why they are doing this dakwah and not practising islam in managing family? Bukankah Islam tu syumul? Islam is the way of life. Why they kept saying zaman sahabah dulu wife sampai tak makan...I feel that diorang cuba nak menghidupkn sunnah tu dengan "wife mesti sedia sabar kalau tak di beri nafkah" .. Entahlah, susah nak cakap pakai tulisan. I know that something is not right dengan pemahaman islam mereka .. But of course, who am I..

I just take the way outlah.. senang.Let them do the dakwah the way they understand it. I do dakwah and sedekah the way I understand it.. Maybe both ways are not wrong? but the acceptance to each other?? Jangan marah. Tapi I sensitif gila bila dengar cerita orang karkun treat the wife. Macam sama sepesen jer cerita dia kan.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP