Rabu, Oktober 08, 2008

Syawal ini

Assalamualaikum w.b.t

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua. Maaf dipinta atas apa keterlanjuran tulisan saya. Dan maaf juga saya pinta sebab lama saya tak jenguk sini. Sibuk juga sebenarnya. Nak exam dan buat assignment jer kerjanya.

Apapun, saya sebenarnya hilang mood nak berblog sebab banyak komitmen lain juga. Oh ya, yang mana dekat tu jemputlah datang ke rumah , kalau sudilah.

Saya baru kehilangan simcard nombor sedia ada yang saya guna dari tahun 2000, jadi sekarang saya guna prepaid, kalaulah ada yang sms saya guna nombor tu tak balas faham sajalah ya.

Raya macam tahun2 sudah, agak boring, saya bukan jenis jalan2 sangat, ke kubur abah di pagi raya dan ke rumah mak dan bapa saudara yang penting2 jer, lepas tu duk di rumah jer. Hani pulak beraya sakan tahun ni, dari aya pertama sampai raya ke 3 dia berjaan sakan dari rumah ke rumah. Ikut sepupu dia, sampai hari ahad tu bila balik seremban dia muntah sampai 5 kali, minum air suamh pun muntah semula dengan bada2nya pun panas. Taruk sangat di beraya kot?

Kak Aza dah bersalin, pada 25 september tu, sama plak dengan tarikh lahir pak haji, dah 52 tahun dapat anak kecik lagi..heheheeee.... saya yang basuhkan urinya pada jumaat 26 sept tu. Namanya Hani Sofiyyah, saya yang bagi nama tu, 3 nama saya cadangkan termasuk Hani Sumayyah satu lagi Hani Syadidah, pak haji pilih Hani Sofiyyah. Hari isnin tu, saya dengan pak haji pergi daftar kat JPN Sepang.

Masa sabtu sebelum raya nak balik kampung tu, saya cakap dengan pak haji on the way balik nak balik melaka, saya nak ziarah baby tu, tapi pak haji jawab gurau2 katanya hai, takkan nak datang tangan kosong jer, bagilah hadiah, Kak aza dah bagi dia hadiah hari jadi dengan baby baru tu, saya bagi apa pulak?

Dengar pak haji cakap macam tu kecik hati sangat...terus saya tak jadik pergi. Malas saya nak tengok kak aza degan baby tu, malam tadi saya kemas baju2 hani masa baby nak bagi sofiyyah, tapi hani tak bagi pulak...dia kata, nanti ammie dapat baby takdelah membazir beli baru...saya jawab pada dia, mana kita ada baby...dia jawab balik, mestu ammie dapat baby nanti....

oklah ...nanti sambung lagi...

8 cetusan rasa:

zareda berkata...

Salam Aidilfitri

Lama tak dengar khabar? Kalau pi kelas.. ada masa meh ler singgah Seri Kembangan ok..

Jiji berkata...

aduhai, sabar ye kak.

Selamat hari raya maaf zahir batin.

neh no tepon kita 0163314480 - jiji

AZWA berkata...

Salwa..klu ada kelas kat UKM next week tu meh ler singgah2 kat ILKAP, azwa gi kursus 13 hingga 16 oktober nie.

Selamat hari raya maaf zahir batin ek.

Pnut berkata...

wa-betul kata hani tu..nanti Insya-ALlah dapat baby nanti tu...

jangan stress nanti lagi susah nak dapat baby..

luna berkata...

kak wa ni nombor saya 0174718679


psl baby tu...kita sama2 bersabar lah ye kak

HappyIrfa berkata...

salam kak wa..
mana tau ada rezki hani dapat adik pasni..sabar jelah.

Pnut berkata...

wa lupa nak tanya, masih pakai no lama ke tukar no baru?
kalau masih no lama nanti sy sms no saya

the author berkata...

kak hany,
tahniah dpt anak baru :)
sedap nama tu. mcm nama baby saya juga, Tasneem Sofiyya
-najah-

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP