Ahad, Mac 21, 2010

Semua orang boleh jadi wartawan

Assalamualaikum w.b.t


Hari ini, berita kecil macam "saya demam", "Pergi ikea ronda-ronda", "Tensionnnnnnnn', semua dilaporkan. Semua orang pun sudah mampu menjadi wartawan.


Tak perlu nak belajar tinggi, tak perlu genggam segulung ijazah dan tak perlu semangat dan bahan yang berkualiti untuk jadi wartawan.


Macam Facebook, menjelang 2009 sahaja dilaporkan seramai 80 juta yangberdaftar bawah facebook. Sekarang tentu dah bertambah2 lagilah. Kalau facebooktu sebuah negara, jauh ramai rakyatnya daripada negara kita.


Malahan baru2 ni wartawan pulak kena hentam dalam facebook, ada tak anda layari all reporters Malaysia Sucks? Besar sungguh kuasa facebook ni. Malah saya pun sedang mencari2 runag yang boleh dimanfaatkan facebook ni....


Kalau blog pula, tak perlulah dipertikaikan, ramai dah buktikan melalui blog boleh tambah pendapatan. Wow!


Kira bloggers dan macam karier juga yer...lapor hal persekitaran dan rumahtangga dan anak2 boleh daopat duit.....sapa sangka ya?


Tahniahlah pada anda yang mejadi wartawab yang rajin melapor dan dapat manarik minat pengunjung dengan trafic yang tinggi...syabas!Inilah dia wartawan alaf baru......saya yg berhempas pulas belajar untuk jadi wartawan di menara gading pun gagal menjuadi wartawan alaf baru ni.....takde masa dan takde skill!!!!


Teruskan usaha anda...


Wassalam

0 cetusan rasa:

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP