Sabtu, Februari 23, 2008

16 safar

ada dua orang mintak dijemput ke blog saya. Pnut dengan kawan Luna. Tulah pasal saya masuk gak ke blog pagi2 ni. Nanti lepas buat entry ni saya masukkan email diorang. Kalau ada sapa2 lagi nak dijemput, cakap jer...nanti saya masukkan walaupun lambat. Kalau takdak orang baca rasa cam takdak mood pulak nak buat entry ni...Tambah2 musim2 sibuk ni.

Mula2 nak citer perihal Hani. Minggu lepas tu kan seminggu tak ambik dia. Ingatkan hari Ahad tu bolehler gi ambik dia. Tup2 hari Ahad tu, jam lebih kurang 9 pagi kot...boss call, tanya apa eh..lupa dah! Rasanya pasal bilik gerakan pilihanraya kot? Ingatkan hari minggu tu malas nak jengah off, tapi dah ada yg call kena gak jenguk. Lepas tu teringat pulak pagi2 esoknya nak ke HQ mesyuarat barang teknikal tu, list senarai barang sedia ada saya dah sms peg yg jaga barang tu siapkan, malam saya nak, ok kata dia. Malam tu saya tanya tak siap2 gak. Mujur jugak barang2 yang nak dipohon awal2 masa sibuk mesy pengara2 saya dah mintak johor punya contoh, koman2 pun saya tiru jerlah senarai barang dan justifikasi permohonan tu...mujur jugak Mr R tu memang ngam dan anytime sedia tolong saya...alahhh yang kawan duda yg dari sini sebelum pindah ke JB.

Akhirnya, tak jadikler nak ke rumah kak Aza, satu sebab pikirkan banyak kerja tak settel dan satu lagi sebab esoknya kena bergegas ke HQ, mana sempat dari PD, dengan nak hantar dan siapkan Hani sekolah, lepas tu takkan subuh2 nak blah camtu jer...dari pergi rumah kak Aza dan tak dapat tolong apa baik saya biar camtu jer..lagipun nanti Hani mesti tunjuk perasaaan dan peel pelik2 dan mengamuk tak tentu pasal sebab saya kejap jer dengan dia.


So Ahad malam tu sama jer macam malam2 sebelumnya, masih di pejabat jugak, dalam pada malam2 tu ada plak dua manusia datang buat aduan, layan jugakler...malam sebelumnya tu saya dinner dengan semua top2 boss sampai lebih jam 12 malam siap denagn sessi karaoke dan poco2. Ni Kali kedua saya karaoke, terpaksalah jugak sebab Datin Seri dan Dato' Seri dah panggil2 Puspanita N9. Naik pentas lagi nyanyi berkumpulan plak bagi N9, berderetlah saya, timbalan dan bos saya dibelakangnya dalah 5 org pegawai N9...tak sangka lah pulak boss saya sporting dan pandai nyanyi yang kelakar si boss bangsa India tu pun nyanyi jugak....poco2 pun dilayannya..punyalah saya kelakar...sebenaranya dari siang lagi, saya dah membontot datin seri ni bersama dengan isteri penagrah dan isteri timbalan pengarah bawak dia melawat Jelita Ostrich Farm...sebelum tu bawak dia minum petang kat Hotel Klana Resort, tambah dua driver dan saya bawak pembantu peg wanita sorang, kena RM 140.00..haahh rasakan..tu ala carte jer tu...

Malamnya hah budaya bodek berterusan jugak...kat parking royal bintang lagi boss saya dah call, jemput plak dato' kat pintu bilik hotel...ayooo...poning layan org2 besar ni..taktau napa budaya bodek ni ada???? tapi bila tanya kat senior2 katanya nak ambik hati, supaya senang kerja kemudian hari...ada ka???


Jap lagi ni nak ke Tiara PD jemput dua Datin nak bawak ke Madarasah Hafiz At Tohiriah..lebih kurang camtu ler bunyiknya...ni program puspanita wilayah kerjasaam dengan bahgn pendidikan masyrakat HQ. Dah saya kena lagi layan bagi pihak puspanita N9. Hadiah buat dua Datin ni berkejar saya beli malam tadi, mujur cik nani ada mambantu...pagi ni jap lagi berkejar nak siapkan goodies untuk 20 org anak yatim. Yg diorang cakap last minit malam tadi...tulah pagi ni baru nak buat.

eh....dari citer hani ,melarat hal kerja balik....apalah??? Pendek citer tak banyak hal hani pasal dia tak duduk dengan saya. Hari Selasa hari tu, saya gi pejabat dulu settel hal2 pejabat, pastu pack2 barang terus gi PD ambik Hani, singgah melaka ambik mak (mak rupanya salah tarikh plak tak siap apa2), packkan barang mak, terus masuk tol jasin sebab saya dah book hotel The Zone Eden Garden, first time gi hotel ni, biasa duduk Puteri pacific, kali ni pacific dah abis bilik standard tu yg tercall The Zone Duty Free ni.

Sampai sana 6.30 punyalah laju bawak keter walaupun hanya keter kembara burukku....sib baiki dia tak cancel booking saya sebab dia dah pesan jam 6 tak sampai akan dicancel...pendek citer ok hotelnya, yerlah 5 bintang, tapi pacific okay lagi...sebab pacific RM 200, the zone RM 180 jer..dapat discount RM 170...cuma jauh sikit dari bandar. Jenuh gak pusing dua kali pagi esoknya nak ke court...biasa suh IO kes datang ambik ni, IO kes ni naik motor jer...pandai2ler carik sendiri. Lagipun confiden pasal apa2 hal call ajer Mr R...petunjuk jalan...melalui hp ler!

Hari kedua takder apa2 hal..okay semua, kes abis jam 12.30, pastu makan terus bertolak balik jam 3.45 dah sampia rumah mak melaka...tak perasan laju gak saya bawak dah tu tak berhenti mana2 plak tu...kelakar kjer...

Cuma say kesian dan ada gak geram sikit2, faham2 ler, saya dahpening pasal nak bawak kes, mak saya plak tak boleh harap langsung bantu2...setakat pandang 2 hani, nak naik lif masuk dia pandailer...hotel ni plak semua pakai car access, dlm lift pun nak naik ke tingakt 13 bilik kami kena pakai acess card, mak sya dahler tak bawak cermin mata, nak masukkan kad tu pun dia kekok. Sudahnya saya kat court dia dan hani duk dlm bilik jer, ikutkan kat tingkat 2 ada shopping mall bebas cukai, dia tak berani keluar masuk bilik dan lift sebab masalah kad access tu.

Masa breakfast pun camtu gak, kesian dia hari mula2 tu, semua saya kena tolong ambikkan...dia macam takut ada malu2 pun ada....hahhaaa hari kedua saya suh dia cuba sendiri round carik makanan apa dia suka...pandai pun! Memang pelik jugak org tengok, eh makcik kampung ni duk hotel pandai pulak pusing2 carik makanan! kekekeeee. Hani duk hotel takde masalah..dah pusing banyak hotel dah..tapi menunya tetap sama...cocoa crunch...tak susah layan budak ni asalkan mesti ada swimming pool...petang hari rabu tu saya abwak dia pi swimming pool..sakan dia mandi...almaklumler...satu kolam dia conquer..mana ada orang weekday ni...

Hari khamis tu pasal dah tersampai awal kat rumah mak kg, sempatler tido sekejap...nak kena balik gak sebab jumaat (semalam) kes yang saya jadik IO pulak akan di chrage di mahkamah, tup2 boss call...dia memang tak boleh kalau tak dapat suh saya mengadap dia hari2...suh hadr program hari nilah tu...campur dengan hal2 pilihanraya...tup2 fikir punya fikir tinggalkan hani kat kg. Mujur dia pun nak...ponteng sek 3 hari...la ni dia kat kg lah...esok kot saya nak naik bas balik kg....nak bagi Hani rasa naik bas...mesti syok budak tu...


chowler..bnyk citer merapu jer ni...sat lagi nak kena test bawak fortuner ni ke PD...takde org lagi yg nak dikudakan, sendiri kena bawak! oh ya kak aza pregnant tau ka? pak hj balik 1 mac...tak dapek bayangkan pak hj yg bertongkat dan telah beruban di kepala dan dijanggutnya itu mendukung baby kecik...ohh tidak!!!mesti orang gelak...hai stroke2 pun buat anak lagi...hampeh sungguh kak aza yg umuq 40 mengandung saya yg masih available ni takdak jugak samapi la n!!!! Mak saya pun terkejut saya habaq mai kata kak aza mengandung, dia bleh tanya, eh...haji sidek tu boleh lagi ker? hai selama mak saya ni ingat hj tak berfungsi ker??? ohh kalau itu anggapan dia..sungguhlah sabar saya ni sebagai seorang isteri..kakakaaaa

1 cetusan rasa:

happyirfa berkata...

SALAM KAK..
uiiiiiii sibuknya.sabra jelah.tp sian kat hani kan?disini nak gak sampaikan pesan.kak zareda dr blog ibuika..ada tinggal msge kat kotak sembang sy..mintak akak jemput dia ke blog akak..kalau boleh..

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP