Rabu, Februari 06, 2008

27 Muharam

ishhh...dah 27 hari dah tahun baru islam. Mengapa cepat benar masa berlalu??? Rasa baru jer sambut maal hijrah.


Pejam celik dah nak habis bulan pertama,kan? Saya duk tang ni gak...pi mai pi mai tang tu jugak! Rasanya dah seminggu tak balik rumah. hari ni baru bley mengadap PC saya kat rumah ni...

Dari minggu lepas saya berulang alik antara PD-Seremban. Punyalah haru, saya bawak bekal nbaju ke pejabat. Tak percaya? Satu malam jer saya mandi kat office...alah office kami ada 4 wings setiap satu wings ada 2 toilet. Wings dibawah jajahn saya ada 4 toilet... unit sayalah tu...

Selebihnya dalam 5-6 pagi saya balik solat subuh dan mandi di rumah...selain tu saya bermalam jer kat pejabat. Bukan susah pun...letak kepla atas sofa, tak sampi 5 minit dah lelap pun. Balik pun Hani takde, ayah takde , baik kat pejabat boleh buat kerja...




Sekarang...hidup saya bermakna dengan kehadiran anggota baru dalam keluarga... hah...nak tau? KAMBING LAH!!!!!

Syoknya...melihat kambing-kambing ni..released sungguh2 hati saya menolong kak Aza di kandang...

Tai semalam...sungguh ngeri bila dikenang-kenang. Seekor kambing Jamnapari terjatuh dalam longkang. Mujur masih panjang nyawanya. maka kami berdua jadi penyelamat yang sungguh-sungguh tak mengenal bau busuk air longkang (yang bercampur najis) malahan kedua-dua kami masuk ke dalam longkang dan misi berjaya....panjang ceritanya....


Nanti ada masa saya upload gambar kambing2 dan aktiviti kami dikandang ya....

2 cetusan rasa:

happyirfa berkata...

salam kak..
tq sbb jemput sy ke blog akak..

kakLuna berkata...

kak wa...terima kasih bebanyak sbb invite sy..sy ni dr hari ke hari dok tunggu email invitation tu la...bila dah dpt tu...dan2 tu jugak sy klik2 ke blog akak ni....siap khatam entry2 lepas hari ni jugak..

harap2 dgn hijrah 1429, hari2 akak makin mencerah...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP