Khamis, November 05, 2009

Keajaiban: ayat al quran di badan bayi

Assalamualaikum w.b.t

Kena abadikan dalam blog sebagai peringatan utk diri sendiri....MOSCOW - Pakar-pakar perubatan di Rusia bingung berikutan penemuan ayat-ayat suci al-Quran dan Arab pada kulit seorang bayi berusia sembilan bulan di Dagestan, Rusia, lapor sebuah akhbar semalam.

Ayat-ayat itu muncul pada belakang, tangan, kaki dan perut Ali Yakubov pada setiap malam Isnin dan Jumaat sebelum hilang tetapi diganti dengan beberapa ayat al-Quran baru dua kali seminggu.

Pakar-pakar perubatan Rusia menyatakan, mereka tidak tahu bagaimana fenomena itu boleh berlaku selepas perkataan Allah mula muncul pada dagu bayi tersebut ketika dia berusia beberapa minggu.


Namun, ketika mengulas mengenainya, pakar-pakar perubatan dan keluarga bayi itu mengaku bahawa ayat-ayat suci itu menjelma sendiri pada badan Ali dan bukan ditulis oleh manusia.

"Ali akan berasa kurang sihat manakala suhu badannya meningkat kepada 40 darjah Celsius setiap kali ia berlaku menyebabkan dia menangis," kata ibunya Madina Yagubova.

Kini, tempat Ali dilahirkan iaitu di Kampung Red Oktober, Dagestan menjadi tumpuan orang ramai yang mahu melihat keanehan itu.


Paparan mengenai kejadian aneh di Dagestan, wilayah selatan Rusia yang menjadi sasaran pertempuran antara tentera Rusia dengan pejuang-pejuang Islam itu turut dipaparkan di laman perkongsian video YouTube.

"Ali merupakan tanda kebesaran Tuhan. Kelahirannya di Dagestan bagi menyedarkan penduduknya supaya bersatu," kata seorang ahli parlimen di wilayah itu, Akhmedpasha Amiralaev.


Mohler kita insaf dan sedar....baca dan amalkanlah uruhan allah dalam al quran..banyak sangat dah petunjuk allah bagi utk peringatan kita...sesungguhnya memang allah berkuasa, kita manusia selemah2nya....

2 cetusan rasa:

fazemy berkata...

Subhanallah. Budak tu utusan Allah sbgai peringatan buat kita smua.

Hanisumayyah berkata...

Fazemy...tulah...memang allah hantar budak ni sebagai peringatan...kalau tak ambik peringatan tak taulah kan?

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP