Isnin, April 28, 2008

Kalau boleh aku katakan tidak...

Kalaulah agaknya semua kita boleh pilih apa sahaja yang kita hendak tanpa perlu menjawab atau terikat untuk mematuhinya....sayalah yang tergolong dalam kumpulan mereka yang bersorak gembira?

Kalaulah juga keadaan boleh kita kawal mengikut suka dan kehendak kita selagi tak melanggar syariat ..pun okay juga...tapi nampak sangatlah orang yang fikir macam ni hanya orang2 yang trdesak.

Terdesak dengan masa, keadaan, persekitaran dan sebagainya.

Ni hah...saya ni malas bebenor..sangat2lah malas nak ke JB...malas nak drive sensorang, malas nak bawak kes, malas nak jalan2 carik makan semsorang di JB nun .., malas nak study kes dan baca balik banda sama berulang2 sebab kes kan jarak2 masanya...sampai dah lupa dah bacaan yg dulu baru kes jalan balik..haru betullah!

Kalaulah ada sesiapa yang sudi menemankan saya diperjalanan alangkah bahagianya. Tolong bacakan kertas siasatan pastu saya dengar dan fahamkan ajer..syoknya....esok dalam court dia pulak tolong tanyakan soalan..takpun dia tolong tuliskan pun jadiklah...dapat pulak kalau dia pun boleh tolong sama soal balik saksi bila lawyer cross....wah bestnya....kalau kena marah ngan hakim pun adalah jugak teman berkongsi 'malu'...

Bosan..bosan...rabu plak kat mahkamah melaka...aduh...malasnya..dah takdak mood nak bawak keslah...lama sangat plak rasanya.., memandu lah jadik isu yang membelenggu saya sebab saya mengantuk+malas+tak suka keter KEMBARA untuk jalan jauh,.

Nak keter baru? Nak..nak..nak...bilalh agaknya nak dapat keter baru ni...penatlah bawak kembara jalan jauh ni..sakit pinggang...

oklah..dah nak gerak dah ni, baju dah pack, nak ke office ambik fail dan buku2 undang2 pulak......hani ponteng ayah bawak balik PD. 2 hari tak sekolah...12 mei dia ada exam lak tu...sejarah ni kali pertama anak saya menduduki peperiksaan. Gementar lak rasanya...dahlah dia ketinggalan silibus 3 bulan...

Sebagai pekerja yg berintegriti..perasan! saya tetap masuk pejabat hari ni w.pun hari perjalanan (utk rekod.. sy tak pernah tak dtg kerja w.pun hari perjalnan)..sib baik jgk dtg, pagi2 on the way lagi PA dah call pengarha panggil.... Pagi ni abis meeting, kena panggil ke mahkamah bagi keterangan pulak sebab saksi utama dah tak dtg...dah ke Jepun rupa2nya...bergegas saya ke mahkamaha seremban 2...cepat2 bca stetment sendiri refresh memeory...tup2 pilis mahkamah keluar kata kes tangguh...peeerah...hakim suh tangguh sebab saksi dah ke jepun...penat berkejar..pastu terus balik umah pack barang nak ke JB pastu ke melaka lak...

Oklah..merapu jer...hal kerja tak abis2 kalu nak citer...serasa2 macam saya ni 'kena penjara di alam pekerjaan'...terukkan...no privacy...pi mai-pi mai hidup saya kerja takpun masalah rumahtangga...ada kawan2 nasihat kalau gi bawak kes jauh2 tu hilangkan tension..buat macam gi jalan2 tengakan fikiran...ewaaahhh kalau tak megadapa hakim+lawyer takper..ni satu kes pulak....tension lain plak...oh ya..pagi ni dlm tension2 tu terbegaduh ngan Hani..sian dia...ayah dok perati pastu gelak2 dia cakap hari tu hani bagitau ayah dia kata, "ayah..boleh tak kakak tukar ammie?"...

Iyerker ayah ni..ntah2 dia tipu saya...takper2...kalau btl hani ckp camtu..nampaknya sy masih banyak kekeurangan di mata hani...sedihnya...

4 cetusan rasa:

Me. Moi. berkata...

eh kembara 1.3 ker? sakit pinggang ker? baru terpikir nak beli 2nd hand nih..

hanisumayyah berkata...

jangan beli! takde nilai kalau nak jual.Lagipun sempitlah...pastu keter saya ni tayar dia mudah pecah/bocor. hanya org2 tak pandai nilai keter jer beli kembara ni...ramai gelakkan saya bila beli/pakai keter ni....ntahlah...study duku marketlah...banyak pilihan lain lagi...

Jiji, 25 berkata...

Kembara, makan minyak@!~

hanisumayyah berkata...

jiji....

iyer ker...??? haah patutlah duit minyak keter lagi banyak dari belanja dapur akak...hahaaaa

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP