Ahad, Julai 06, 2008

Demam

Assalamualaikum w.b.t


Saya demam sejak Jumaat lagi. lama tak demam sekali demam ni teruk benar rasanya.


Tak taulah esok macamana, kalau ikutkan rasa tak larat nak ke KL esok untuk daftar. Nak ke klinik memandu kereta pun tak larat.


jam 10 nanti insyaallah nak sedara dari UiTM s. alam datang hantar kereta saya nak suruh dia bawa saya ke klinik.


Dari Khamis malam saya tak makan apapun. baru semalam makan sesudu dua bubur dan sekeping dua biskut.


Macam tak caya jer bila timbang berat saya turun mendadak 5 kilo.


Memang saya bercadang nak turunkan berat badan sebelum mula belajar ni tapi tak sangkalah plk nak kena demam macam ni.


Semua sendi2 sakit sangat. Kepala pusing + berat tak tertanggung rasanya.


pak haji tau saya demam dia gelak2kan saya. Dia sms "cian..demam rindu ke?". Tapi kejap2 dia call tanya khabar saya.


Bila saya kata esok tak larat nak drive dia siap dah call anak tiri saya yang sulung tu, Thoha untuk ambik saya esok. Ehh tak maulah buat malu jer...apalah dikatanya nanti, mak tiri tak berdikari pulak.


Takpe biar saya bersusah, asalkan tak menyusahkan orang sudah! Nanti2 kalau dah tak larat dan perlukan bantuan dia bolehler, lagipun setahun setengah lagi saya di KL mesti ada benda yang saya akan perlukan dia nanti.


Hani masih terus sekolah. Saya pergi ke pejabat sekolahnya menyatakan yang hani nak diberhentikan kemudian mereka beri say satu senarai nama pengusa bas/van angkut budak sekolah. Akhirnya ada satu kakak nama MAMA yang duduk deoan taman saya ni setuju nam ambik hani, tapi pakej hani saya tukar pagi ke tengahari jer.


Tengahari dia akan balik sebab makwe ada rumah takdelah makwe boring duk sorang. sekarang ni makwe ada duduk sama kami. legalah saya mak saya setuju duduk sama. Harap2 setahun setengah ni cepat berlalu dan takde apa masalah yang mendatang.


Duduk menaip sekepaj depan pc ni pun dah rasa tak larat dah. tengkuk sakit, pingang lenguh, kepala pusing. Ayah kata baguslah demam tu, "kifarah dosa2" ha'ah memang banyak dosa pun tu pasallah teruk benar demam sekali ni. Lagipun minggu lepas saya turun naik hospital banyak kali atas urusan rasmi...

2 cetusan rasa:

HAPPYIRFA berkata...

salam kak..
baguslah mak akak nak duduk ngan akak masa akak smbung belajar ni.xlah akak risau pasal hani..

Jiji berkata...

demam jugak...2 hari MC haih@!~

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP