Khamis, Ogos 28, 2008

salam

Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar semua? Aduh...kepala saya agak pusing sekarang, serasa macam 'keluar mulut buaya masuk mulut harimau', dulu cakap besar sapa suruh??? Sekarang terimalah apa jer...harapnya tak lama lagi dapatlah saya menyesuaikan mental dan fizikal dengan situasi sekarang.

Saya update dari tgkt 3, Perpustakaan Tun seri lanang...melampau betul saya kan, tengah buat assignment pun sempat jengah blog, dari hari update entry sebelum ni saya tak sempat langsung buka blog.

Seronok juga ya, dengan tsunami politik, berbincang2 juga dengan suami, pensyarah dan juga dgn beberapa kerat kawan sepengajian tentang senario semasa ni, kita sama-samalah tunggu apa yang berlaku beriktnya. Kalau boleh kita katakan revolusi politik? Mungkin [tapi rasanya saya pasti] nanti bawa kesan besar pada negara atau sudah sukar utk kita keluar dari lingkaran poltik hari ini..mungkin bila PR menjadi tunggak semua status quo yg ada dlm pentadbiran aka sama berulang? hanya masa yg akan menentukan...

Selepas 8 mac shaja pun kita melihat arus politik yg tercetus secara drastik terhadap perbhasan di parlimen, kesedaran ahli parlimen terhadap isu rasuah dan penyelewengan kuasa naik secra mendadak [apa yg saya prhati dr perbahasan di Youtube...very good!] dan itu kalau disentuk persolan masy lain semuanya menjadikan suasana sekarang begitu menari pd pemerhati yang berminta.

Ok, back to my life...saya rasa saya tak dapat nak handle hdup saya buat sementara ni, 3 har ulang alik Kl [jem gile...sebab raptai merdeka,kan?] dengan balik malam setiap hari, dan ada 8 assignment menanti, saya kena 'angkat tangan'. Hari ni giliran saya saya burn ajer, hani un saya serah pada ayah bawak balik ke PD, pagi2 saya dah ke lib UKM...

Kat rumah dgn hani memang tak boleh buat kerja, mengadap pc pun kena kacau, buku rujukan takde....so nilah caranya nak berjaya....cewwahhhhh...alhamdulillah ada maduku utk di subkan kerja menjaga anak saya...nanti saya upah belikan baju raya...[kalau ada bajet]

ehhh...partner sy berbincang ni pergi keluar kejap sebab nak perah susu...so saya nak sambung baliklah...kejap lagi dia sampai tak profesional pulak kalau nmpk saya buka blog...ok..salam...

Blog lain tak dapat baca skrg..akan dirindui.nanti memalam br jenguk...sy malam baru balik rumah...

3 cetusan rasa:

Mak Su berkata...

selamat bersibuk2

Mummy berkata...

semuga kuat menempuh permintaan hati....

Zareda berkata...

selamat berbizi bizi.. hehehhe

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP