Isnin, Ogos 11, 2008

tekanan

Assalamualaikum w.b.t





Tak tau apa yang berlaku pada diri saya ni, di saat tugasan banyak dan esok kena buat presentation, dan tenaga diperlukan untuk berulang saya dilanda ujian-ujian yang tak semena-mena...





* kepala pusing sangat-sangat, waktu sujud solat, saya rasa seperti saya naik roller coaster yang berpusing maha habat dan solat saya terpaksa teruskan secara duduk kalau bangun mesti tumbang.





* tekak saya kembang semacam, apa yang dimakan terkeluar semula...lepas solat merangkak ke bilik air, terus muntah..





* pinggang sakit yang amat sangat, duduk dibawah tak boleh, sujud pun pinggang tak betul bengkoknya.





* Bila baring atau tidur , sekurang-kurangnya saya terpaksa habiskan 15 minit tempoh bertenang sebelum bangun kerana saya rasa seperti berada di atas kapal dilaut bergelora...

Mungkin ada yang agak saya mengandung???? ohhh....saya tak fikir saya mengandung sebab dah banyak kali saya 'terlewat' tapi takde apa-apa maka kali ini juga saya berasa begitu. Tak maulah kecewa untuk kesekian kalinya. Pak haji kata tekanan darah rendah...yer,,itu mungkin betul, saya pun periksa tekanan darah saya dan inilah hasilnya...memang rendah...







Apa nak buat untuk tinggikan tekanan darah yer? kepala saya pusing....

12 cetusan rasa:

me, myself, cici and titi berkata...

mungkin betul akak mengandung..cube la test... tak salahkan...

HAPPYIRFA berkata...

salam kak wa..
mmg ingat nak pikir akak peknen kot.he he.cubalah check.mana tau ada

Ummibatrisya berkata...

salam,

simpton-simpton dah ada. cubalah check. mana tahu ada rezeki yang di tunggu-tunggu :)

setahu akak, kalau darah rendah makan banyak hati ayam atau kerang. :)

sedapnya kerang rebus cicah dengan air asam. :)

Alex Lacey berkata...

samalah kita....tekanan darah rendah...kena banyak makan ubat iron....klinik selalu bagi...hmmm...

luna berkata...

tarik nafas dalam2...amik sbyk mana oxygen :D

AZWA berkata...

Salwa,

one of our ketua unit (tentu u kenal kalau sebut nama) mengalami masalah sama ngan u...ianya dipanggil impetigo...tekanan darah rendah. Advise strongly u go and see doctor. Need lots of rest and eat lots of spinach, iron. Tekanan darah rendah lebih bahaya dari high blood pressure ...

akak tengah kursus kat sebelah UKM nie, kebetulan jupe dia and she told the same story. klu solat memang silap2 boleh berdebuk jatuh..

zareda berkata...

salwa
untuk tekanan darah rendah cuba amik supllement spirulina

kak zar dulu masa sakit sakit, memang darah rendah tapi amik spirulina, Alhamdullillah...

zino berkata...

kena buat pemeriksaan di klinik tu.. salah bagi nasihat nanti lain pulak jadi nya..

take care..

sya berkata...

Cam pregnant aje bunyinya.. kak sya jugak darah rendah tapi tak le rasa mcm yg disebut tu

oren berkata...

kak, saya kat PNB resort nih...agak2, bleh tak jumpa?

no. saya : 0126276469

oren berkata...

kak, saya kat PNB resort nih...agak2, bleh tak jumpa?

no. saya : 0126276469

Hijrah1429 berkata...

Semua...

jawab sekali guslah eh...

entry terbaru dah jawab dah tu...15 hari lewat tu...saya pun ingat termengendung jugak tapi cepat2 buang sebab dari baik demam hari tu kepala ni dah weng2..cuma letak harapan jugak sebab pak haji balik dari keluar 40 hari tu betul2 time waktu subur manalah tau,kan..tu pasal saya tulis jugak dalam blog moga2 kawan boleh sama doakan...tapi allah belum izinkan...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP