Khamis, Ogos 14, 2008

Ramalanku musnah seperti dijangka

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni free ajer sebenarnya, hari khamis saya dah isytiharkan hari rehat saya...lepas penat ulang alik 3 hari seremban-kl, dan berhempas pulas jadir 16 jam kelas dan menyiapkan tyagsan dan membuat presentation dan berdebat dalam perbincangan! maka berbaloilah bagi diri rehat sehari...

Tapi blog tetap tak rehat yer, cuma ada halangan takleh nak buat entry dan amsuk blog sebab ada gangguan...line tak clear sebab pak haji, dulu dia jeling2 jer kalau saya mengadap PC sekarang dah pandai sound..itulah..inilah.., kalau saya buat tak tau boleh menyebabkan sound tadi tu bertukar menjadi gerakan secara fizikal pulak...

Mulalah tangan dia sebelah yang boleh gerak tu mencubit2 saya..hahaaaa...malas seyy nak melawan..tu pasal bangun jerlah...sebenarnya dia yang nak mengadap pc tu...saja dengki kat saya....ingat anak takde dah takde sapa nak gaduh dah...bolehler mengadap pc..hai bapaknya pulak...siap gertak2 manja cakap saya 3 hari [yg dia takde tu] dah mengadap dia tak kacau..amboiii, dia terlupa ker saya isnin- rabu ada kelas???

So nampaknya...ada ler jugak halangan...dah ler pagi2 balik hantar Hani dah perli2 nak suh urutler..apa lagi...sekarang perkataan urut, picit ni jadik basahan..takleh langsung nak relax...ada jer perkataan2 tu keluar...saya ni dulu rajinler yang amat urut-mengurut ni nak ambik hati + nak pahala tapi sekarang ni badan kita dahler penat, pinggang pun tak berapa okay tu yg malas nak duduk2 mengurut ni...kadang saya cakap kat dia..abang duduk jerlah kat kerusi urut tu...takmo pulak dia...

Sekarang ni urut sesikit jer..borak jer yang lebih...time Hani takde niler kalau nak borak lelebih takde tapis2...kalau ada Hani asyikler menyampuk..kejap dia tanya pasal dia tak faham..kejap2 kang menyampuk, nak gurau lelebih pun harus pikir dulu...pak haji pulak sejak dua menjak ni, dah pandai letak harga khidmat mengurut saya nih..sajer nak kasi up sikit semangat saya...siap lagi upah tu...RM30/per hour!

Kelakar jer tau...agak2 tukang urut kat tempat mengurut tu berapa service sejam yer??? Pak haji siap puji2 kata sayalah urut yang paling sedap...seolah2 saya dianugerahkan kebolehan semulajadi mengurut [dulu takde pulak puji...]...kalah kak aza...tapi apalah??? sejam RM 30 ajer pun..tu pun kira2 kat mulut jer...akhir2 ni kan ker saya sesak putus belanja...asyik mintak duit jerlah kat pak haji...kalau nak bagi tu mesti letak duit tu atas peha kiri dia...sambil jeling2 kata ..ada makna letak atas peha kiri tu...seolah2 bayar upah mengurut ler..sambil gelak2...so skang kira dah ada kerja part time ler...hahaaaaa...sabor jerlah...

Sekarang tak kira dah....anytime rasa nak putus duit jer saya call ajer....suh dia bank in kat akaun saya dari PD...yerlah pencennya pun bukan banyak mana tapi sebab dia takde apa2 hutang tu pasal agak2 mewahlah kot? Tapi sabar jerlah telinga...kena perli2 dia kata haii orang kerja gaji ribu2 pun takde duit...mintak kat orang pencen...takperlah..balas dendam...sejak pencen ni ada banyak berubah banding zaman kerja dulu...memang saya rasa kesabaran saya dulu berbaloi [zaman dia kerja dulu kan ker isu duit ~nafkah~ jadik satu tekanan perasaan kat saya!]tapi sekarang alhamdulillah banyak sangat dah berubah...bukan nak mintak 'selalu dan banyak' tapi sentiasa ada kalau saya kekekeringan duit...dan tak banyak songel dia nak bagi... ada jugak tanya berapa dia bagi cash kat kak aza sebulan [belanja dapur] katanya RM500 sebulan...vavavaaaa saya pun mintakler RM500 jugak sambil bergurau...boleh, jawabnya..jom pindah PD...duit minyak+ tol abang berulang tu abang bagi wa....RM600..nak tak???


Tu yang masalahnya...takperlah..duk umah sendiri lagi bagus,kan? Tak pasal2 nak berulang dari PD plak nanti...okaylah nak ziarah kawan pak haji baru keluar hospital dalam sihat2 kena plak sakit jantung, kencing manis..isteri dia pun kawan saya jugak...pernah lah keluar 3 hari dengan dia...moga kak Liya sabar... best friend kak Aza tau kak Liya ni...minggu lepas pergi rumah kawan pak haji jugak kenduri kahwin..isterinya kawan saya sebab pernah keluar 3 hari jgk [keluar dakwah 3 hari ikut tabligh] terkejut pulak saya..sampai2 jer Datuk Yusuf Noor pengerusi FELDA baru salam2 nak balik...ingatkan rumah karkun [tabligh] sederhana jer kendurinya, wah bukan main grand lagi...lupa nak bawak kamera. Kak R tu dah pangkat JUSA pun...tak top 3, top 5 kot kat Felda agaknya...tapi masa keluar 3 hari manaler tau..dah semua kelubung nampak mata jer...pangkat besar/kecik tinggal kat rumah...lagi pulak mana ramai isteri org tabligh yang kerja...kan diorang pakai purdah...saya jer macam pelik sikit...kalau nampak jer sapa2 kat seremban ni pakai purdah..harus menyorok dulu. sebelum diorang nampak saya sebab kang takut dia kenal plak...hai isteri pak haji ni camni kat luar rupanya...malu kat pak haji jer...kalau ikut program tabligh ni memangler saya mewajibkan diri berpurdah...sat lagi pergi ni pun berpurdahler saya...jaga tertib...dan jaga juga pandangan...salah2 gaya kang dia ingat kak aza plak..tapi takper bawak Hani bolehler dia bezakan..nak gi ambik hani kat sekolah dulu ni....


P/s : rekod 23 hari gagal dipecahkan..hanya 13 hari jer bertahan...tu pasal tajuk kat atas tu cenggitu...tu yang malas nak citer lewat 10 hari kat blog..tapi tu lah dah dasar mulut tempayan...skang...hampa...cuba lagi jerlah..bak kata pak haji..kalau Allah nak beri sesuatu tak susah..dia akan mudahkan dengan beri contoh kak aza nak dapat anak sedangkan usaha dia suami isteri takde apa sangat banding saya dgn dia yg struggle bagai nak rak...


wassalam...

2 cetusan rasa:

Alex Lacey berkata...

perkataan urut picit jadik basahan? hahaha...perkataan garu dan cabut rambut tak der? kekekekke....

Jiji berkata...

jiji = tukang urut sebelum tido

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP