Khamis, Disember 18, 2008

Didera memasak cake

Asslamualaikum w.b.t



Semalam tengahari sebelum ke rumah kak aza, hani menuntut janji nak ajar dia buat cake coklat. ALah yang segera tu...asalnya malas nak buat, tapi sebab anak gadis dah offer diri dan tergedi2 sangat nak buat, hah ko kena dera buat betul2...sajer kasi dia pengalaman...



Wah mula2 sekali suh dia baca bahan, memang dah siap tulis kat kertas kuning tu...suh dia kumpul kan semua bahan2 yang perlu ikut susunan...siap bentang kertas surat khabar lagi tu...mak eh mengadap pc...siapkan entry yg nak buat auto publish tu...senang kan kalau anak dah besar2 boleh masak ni [perasan sungguhlah] walhal anak baruler 5 tahun....kes dera nih!



Tambah2 sejak pc kat dapur ni sambil2 masak sambil2 wat entry..bila kena tegur ngan pak hj apasal pc on tengah masak..cepat jer saya jawab..."alaaaah bang ibu moden sekarang, time masak boleh ajer online...cewwah...mana tau nak tengok resepi ker..senang..."






Yang paling dia happy sebab da[at pecahkan telur 3 bijik, wah bangga sekali kerna berjaya pecahkan 3 biji tuh...walhal lepas tu saya buat 'quality control' tengok bersepah kulit telur kecik2 dalam mangkuk...geram jer...





Gigih mengacau adunan...walhal tak larat tangan dia tuh..dah berat, tapi taknak mengalah tu tak kasi ammie bantu...


Muka adalah happy kerana cita-cita nak buat cake tercapai tanpa gangguan...ammie hanya ganggu untuk ambil gambar dan monitor dari meja makan jer...[merangkap meja komputer]





Wahh tiba2 dah siap...tapi sepanjang kukus 45 minit ni ntah berapa kali merengek suh angkat dan tak sabar2 nak tengok jam, nak tunggu jarum panjang sampai pukul 8 sampai kena marah ngan ammie lah...takkan tak cukup 45 minit nak angkat..tak masak lagilah....




Yeyyy...ini hasilnya selepas ammie buat toping dan dah belah baru ingat ambik gambar, kuih ni nak bawak ke rumah kak aza...menyesal lak toping...sebab keceh nak potong2...ha'ahlah lupa lak nak masuk peti ais bekukan sikit...patutpun payah nau nak keras topingnya...cessssssssss...


2 cetusan rasa:

HappyIrfa berkata...

wah dah ada chef kecik.hari2 buleh makan kek.senang buat kek tu,sedap pun boleh tahan

Hijrah1429 berkata...

Irfa...

Kek segera jer pun..heheheee pejam mata pun boleh buat..

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP