Sabtu, Disember 06, 2008

Macam kambing lepas kandang

Assalamualaikum w.b.t


Macam rusa masuk kampung pun yer jugak budak ni,

tak hengat dunia dia berlari ke sana ke sini,

siap main pondok-pondok lagik...imaginasi tinggi tul.





"ammie, kita main mak-mak nak tak? "Okay, rumah kakak kat sini, rumah ammie kat situ?"




Mula-mula kita main baca-baca buku dulu...




Okay..takper, kalau ammie tak nak, kakak pindah rumah, rumah kakak kat tong sampah ni..."
(hahahaaa...kelakar...betul, dia cakap macam tu, cakap pasal tong sampah ni malam sebelumnya menangis sungguh2 dia..mendayu2 dan lamaaaaaa sangat, siap called ayah kat markaz suh balik cepat sambil tersedu2, cakap ammie tak sayang dia dan ammie tipu dia, ..... sebab saya 'tertipu' dia saya cakap saya jumpa dia kat tong sampah, dalam nangis tu siap bagi bukti, dalam gambar perut ammie besar tu, pastu ammie dukung baby senyum2..tu kakak lah tu masa baby!)





Okay..ni konon-konon kakak nak datang rumah ammie lah...




Takperlah kalau ammie taknak main, biar kakak pergi jerlah...




Biar kakak main sorang-sorang jauh2...


P/s: sedih saya tengok anak gadis ni, takde kawan, jenuhlah saya jadik bebudak kena main pondok2lah, main baby2 lah, main mak2lah, main masak2lah....main kaler2lah...ingat bawak jalan takdelah kena berlakon main cam bebudak, rupanya kena buli jugak...kesian kat dia takde teman bermain, dahlah ayah pun kurang masa dengan dia, sebulan cuti ni nampaknya kena banyak bawak dia keluar jalan2... semalam di sini hanya kami bertiga...pakcik berlenggeng kat abwah ni, lebih 3 jam kat sini, separuh masa terakhir baru pakcik ni sibuk duduk kat sini jugak, lepas solat jumaat kot...pekerja kebun kat sini..."pakcik, curik tulang ek, bergayut kat hp jer" speaking jawa lagik!

4 cetusan rasa:

zino berkata...

kesian dia tak ada kawan nak bermain.. kena lah mama layan hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

salam
waduh cantiknyer rambut dier, panjang mengurai, geram auntie nengok.

izawani/JEEN berkata...

masa akak ada aina sorang pun camtu gak dulu. Lepas keluar adik dia berderet deret ni...hmmm... asik bergaduh jer kerjanya. Tapi... selalu gak gaduh main gaduh main... Yang maleh tu... siap pilih pilih nak adik macam mana... tak mau dah adik yang dah besar... nak adik kecik saja... banyak cantik muka dia.... hahahaha...

Hijrah1429 berkata...

En Zino...

Yer...mamanya terpaksa jadik budak kecik, kalau tak asyiklah dia cakap sensorang...sian jugak tengok..

******************

Crazy beautiful...

Tq datang berkunjung, tulah kadang lemas jugak nak menyiapkan dia, kalau tak sempat tu yang mengurai ajer tu...

******************

kak wani...

Wah..bukan akak nak anak legi ker...camana, yang ditunggu dah sampai ker? Baguslah dapatkan anak kacik lagi, sementara boleh...

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP