Rabu, November 12, 2008

Luahkan...lontarkan..

Assalamualaikum w.b.t

Seksa melalui saat ini sangat mempengaruhi saya, PTK pulak mungkin tak dapat prgi sebab clash satu paper dengan presentation public speaking english. Kena buat surat pelepasan pada orang atas, takkan nak ubah jadual kursus tu utk saya sorang?

Urusetia kata ok tapi panel penilai tak tau lagi. Mungkin takde rezeki, cuma sedihlah nanti junior naik 48 saya kekal 44, tahun depan bulan 2 kena pergi, tak best jugak sebab sekali dengan junior....ntah2 clash dengan apa pulak nanti?

Saya benci melalui saat2 ni benci...kalaulah pak haji depan mata, saya nak kata, kalau saya fail exam...abanglah puncanya!!!

Tak boleh...saya tak boleh nak tukar situasi ni utk jadk motivasi utk saya belajar. Saya gagal dan lemas dlm emosi sendri. Masa kerja dulu lg ok emosi sy...hani pun kadang2 jadik mangsa luahan emosi nih!

Saya rasa nak jerit jer...eiii bodoh, napa kau buat aku macam ni?takde otak dan perasaan langsungkan....pentingkan diri sungguh...rasa macam dah tak sabar nak gi pejab agama...cepatlah abis exam...seksa...seksa...kdang rasa hilang kewarasan dan nak menjerit jer....kena carik org utk cakap ni..

8 cetusan rasa:

Zareda Norman berkata...

aduihh salwa.. banyakkan Ingat Allah SWT okey.. zikir berbanyak.. kalau perlu nangis, nangis jer.. lepaskan apa yang terbuku tu..

Exam ni penting, jangan jadikan isu tu buat kita gagal..

pasal PTK tu, tak apelah.. kalau dah memang rezeki jadi habuan kita.. dah jauh dari mulut pun dia akan patah balik. InsyaAllah

Jiji berkata...

Kak wa SEMANGAT SEMANGAT SEMANGAT!!!!!!@!~

BENDA kecik je neh..lek lek@!~

HEhehehe@!~

Kita punya emosi boleh membunuh!!

Tenang otak. Pi makan yang best best.. Amik satu hari kasi spring clean umah.. shopping cadar baru semua@!~

Ajak Hani jalan jalan..

Bukak buku baru@!~

SEMANGAT KAK WAAA@!~

*fuh fuh*

(letih jadi cheer leader ngn perot sarat neh@!~)

Maryam Abu Ahmad berkata...

just shout! :) lepaskan segala perasaan tu. nak kata apa, katalah. let it go.

harap2 exam kak wa tak jadi korban..
semoga dipermudahkan!

Ummibatrisya berkata...

salam,

entahlah, dari apa yang ummi baca rasanya masalah ini adalah kecil sahaja jika nak dibandingkan dgn masalah org lain ( ini dari apa yang ummi baca, ummi tak tau cerita sebenar kan)

salwa,

jangan hilang kewarasan hanya dengan benda yang boleh di selesaikan dengan mudah :)

jangan ikut kata hati, mati dibuatnya

bila kita hilang kewarasan, kita cuba bertindak di luar batas fikiran kita

cuba mohon petunjuk dan bersabar :)

bersabar dan cuba bertenang dan berfikir sebaik mungkin

cuba telefon dan berbincang, kalau boleh

atau cuba pergi ke rumah kak aza, dengan tujuan untuk melawat dia :)

kadang-kadang dalam sesuatu perkara kita terpaksa mengalah :)

orang lelaki ni ego, dan kata orang tua-tua bila rumah tangga mencapai usia 7 tahun pasti ada dugaan yang akan melanda

hadapilah segala dugaan ini dengan tenang dan bersabar :)

bukan senang untuk membina rumahtangga yang bahagia pasti ada banyak rintangannya :)

maaf kalau terasa hati dengan nasihat ummi :)

HappyIrfa berkata...

salam kak wa..
byk yg saya miss. xsangka sampai macam ni..

luna berkata...

kalo menunggu mmg terasa panjang...tp bila mengejar akan terasa pendeknya masa


kalo nak lepaskan..menyanyi lah di dalam kereta...atau di dalam rumah....

pergi lah tasik2 berdekatan..lepak2lah di situ memerhati ciptaan Allah..


kalo x pun...pergilah melawat keluarga yg miskin....anak2 yatim dan org2 tua...rasakan kekurangan mereka dan bersyukur dgn kelebihan kita...


meskipun saya tak merasai keperitan akak...tp itulah yg saya akan lakukan utk melayani keperitan saya....

Ayu berkata...

khas buatmu..

Jika kau merasa lelah dan tak
berdaya dari usaha yang sepertinya sia-sia..
Allah SWT tahu betapa keras engkau sudah berusaha.

Ketika kau sudah menangis sekian lama dan
hatimu masih terasa pedih.
Allah SWT sudah menghitung air matamu.

Ketika kau fikir bahwa hidupmu
sedang menunggu sesuatu dan waktu serasa berjalan begitu saja.
Allah SWT sedang menunggu bersamamu.

Ketika kau berfikir bahwa kau sudah mencoba
segalanya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi..
Allah SWT sudah punya jawabannya.

Ketika segala sesuatu menjadi tidak masuk akal
dan kau merasa tertekan.
Allah SWT dapat menenangkanmu.

Ketika kau merasa sendirian dan teman-temanmu
terlalu sibuk untuk menelpon.
Allah SWT selalu berada disampingmu.

Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati
yang tak kunjung datang..
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang
lebih besar dari segalanya dan Dia telah
menciptakan seseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.

Ketika kau merasa bahwa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas.
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu dan
Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu.

Ketika kau merasa telah dikhianati dan dikecewakan.
Allah SWT dapat menyembuhkan lukamu dan membuatmu
tersenyum.
Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak- jejak harapan.
Allah SWT sedang berbisik kepadamu.

Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan kau merasa ingin
mengucap syukur.
Allah SWT telah memberkahimu.

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban.
Allah SWT telah tersenyum padamu.

Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk
digenapi.
Allah SWT sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu.

Ingat dimanapun kau atau kemanapun kau
menghadap. Allah SWT Maha Mengetahui….


Semoga tabah menghadapinya....

AZWA berkata...

Buat masa ini rasanya utamakan exam dahulu. PTK tu minta exemption jer dulu...bleh ambik kemudian. klu kena join junior pun terima ajer la.

juz to share experience, azwa dulu pun kena ambik induksi dengan junior2 yang 7 tahun ngan azwa gara2 salah info oleh ketua kerani pejabat lama...memang sakit hati uuu semua member dah sah jawatan, even yg junior dpd i lagikk. Nak buat camno, sabar ajer la..rezeki masing2 kan.

Pasti ada kelapangan selepas kesulitan.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP