Jumaat, November 07, 2008

Segalanya hampir pasti

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni, Jumaat...segalanya hampir mencapai kata putus. Telah ada consensus antara kami, iaitu kami akan bercerai juga akhirnya dan tarikhnya 25 November ini. Sebab tu tarikh terawal yang saya free. Dari 17-20 saya exam. Dalam pada tu, 18-24 saya kena hadir ke kursus PTK pulak di Sepang, tak taulah macamana boleh clash dua exam tu. Saya pun pening nak fikir, harap saya dapat pelepasan. tadi pulak baru dapat sapina kena hadir bicara 21 nov tu, di mahkamah melaka pulak tu...



Hani pun saya dah beritahu keputusan mak ayahnya. Tak habis cakap lagi, dia dah kata...kakak tau, kakak faham...baguslah..faham sangat dah anak gadis ni. Tadi jugak terbuka pintu hati dia nak sms auah, dia taip sendiri, KAKAK SAYANG AYAH...dan ayah balas, NANTI AYAH DATANG AMBIL KAKAK...



Saya juga dah sms ayah petang tadi dan saya katakan, kalau berpisah ni, janganlah harapnya bermusuh2 macam dengan 1st wife nya sebab saya takmau hani putus kasih sayang dengan ayahnya walaupun saya putus kasih dengan suami...walaupun tak berbalas mesej itu, saya tau hasrat saya sampai ke sasarannya.



Itulah pengakhiran hubungan ini dan kalaulah semuanya menjadi realiti maka saya sendiri tak pasti samaada saya perlu bersedih atau neutral atau ntah apa-apa...



walaupun saya cuba berlagak neutral, tapi jauh disudut hati saya sedih yang amat....tadi saya belek album lama...banyaknya kenangan indah...yerlah kenangan pahit mana ada kita rakamkan, yang indah2 ajer dalam album tu...



Semasa menaip entry ini bukan perasaan sebenar saya sebab saya tak sempat duduk hayati lagi sejak ayah sms saya petang tadi..."bagus cadangan tu (nak cerai maksud dia) lagi cepat lagi baik" mak dan anak saudara dari uitm s.alam ada di rumah...kena sorokkan emosi dan tak sempat fikir dalam2 apa yang berlaku sekarang...

7 cetusan rasa:

Jiji berkata...

haih. Insyallah ini yang terbaik. harap di permudahkan segalanya....

*hugs*

Maryam Abu Ahmad berkata...

hopefully, this is the best for kak wa.. susah juga terikat tapi tak dipedulikan. moga kak wa tabah!

zareda berkata...

salwa

kalau itulah pengakhirannya, tak usahlah nak berhiba hiba.. pandang ke hadapan.. Salwa ada hani jadi salwa kena double lebih tabah.

Utamakan nak exam tu.. good luck..

tapi sms pak haji tu, kalau kak zar sendiri.. emm tak ada lagi yang nak diharapkan dari sebelah sana..

Pnut berkata...

Wa-moga lebih aman selepas ini..
mmg la sedih dan perit...
tapi dari pengalaman adik sy sendiri, katanya lebih perit bila ada suami, bila berpisah, peritnya sekejap, tapi bahagia lebih lama

AZWA berkata...

kalau mcm norman hakim, meleleh airmata bila abby minta diceraikan, mgkn tersentuh juga dihati...tapi klu baca sms cm sms asben salwa tu...alahaiii...begitu mudah sekali bagi dia.

Bersabar la salwa menghadapi segala dugaan. fikirkan diri dan hani..good luck.

Hijrah1429 berkata...

TERMA KASIH KATA-KATA DORONGAN...
YA, SANGAT SEDIH RASANYA....

Me. Moi. berkata...

dia tak worth nak dirayu lah salwa kalau dah macam tu sms dia, sebijik macam suami saya tu... tapi ketakutan nak di tinggalkan.. kesunyian tu saya amat faham. title janda tu sangat susahhhh nak di terima.. but really, lelaki2 macam ni, tak perlu nak di rayu. I stop merayu already. sebab bahagia tu sekejap je lepas tu jadik balik. at our own expense kan..

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP