Rabu, November 26, 2008

Tiga benda nak cerita

Assalamualaikum w.b.t


Tiga benda ni buat saya rasa macam menyampah tengok...lepas ni tengoklah apa saya nak buat...


1) TV dan tv cabinet (side table)



Skang orang sumer dah pakai tv plasma siap dengan letak kat dinding lagik kan? Kalau diorang tengokler tv kat umah saya ni nangis diorang, bukan apa, kesian....dahler TV lama saiz 14" jenama Zapporo, letak pulak atas side table...ada hati pasang astro plak tu... tu yang pandang sakit hati jerk..masa exam tu lantakler...ni dah takde menda, terpikir2 nak kena ubah ni....takde mood tengok tv kok gini gayanya......


2) Kerusi urut

Ni pun satu hal jugak ni, tertonggok depan mata, ikut hati nak let go ajer...sebab penggunaan yg teramat min...baru2 ni saya pun pi lah kedai BUY&SALE dia nak ambik 300/400 ajer...kalau buat agreement dengan dia, bolehla pi sampai 1000 syaratnya dia tolong jualkan, tak laku ambik balik...sudahnya dok lagu tu jerlah...kulit bahagian sandar kepala tertanggal agaknya rambut @ peluh kepala pak haji tajam!!! lain2 elok lagi...<--ada sesapa nak ker?





3) Jam dinding

Ni semalam pi beli, jam orient ni, cakap kat tokey tu nak jam yang boleh nampak dalam gelap nak tengok bila terbangun tido, dia bagi yg ni, balik2 test dalam gelap hancusss, gelap gelita, langsung tak nampak, petang ni mau gi kedai tu tukar semula...

10 cetusan rasa:

Ummibatrisya berkata...

salam,

wa, ummi ingat ummi je sorang yang masih pakai tv jenama zapporo itu :)

ummi beli kat makro RM400 sampai sekarang masih elok lagi :)

Hijrah1429 berkata...

Ummie...


Hahahaaa..tulah beli kat Makro jugak, RM 299 kan?

Tulah payah benar nak rosak nyer...kotler boleh tukar baru,kan?

HappyIrfa berkata...

salam kak..
pasang lampu kat tepi jam tu,bila sedar je on lampu mesti nampak jam.hehe

Hijrah1429 berkata...

Irfa...

Masalahnya jam tu tinggi dik...suis lampu bilik pun jauh [ni kes malas nak bangun on suis] takper petang ni akak gi tukar ler pulak..

oren berkata...

tak yah la nak ikut org lain, pakai tv plasma bagai..janji bleh tgk, kira ok la kak..

jam ada lampu? saya selalu letak h/p bawah bantal..kalo nak tgk kul berapa terjaga, raba la bwh bantal, mesti ada..hihihi...

Mak Su berkata...

kena panggil eric leong gamaknyer :)

Anne berkata...

bukan masalah ikut orang..tapi flat screen tu mmg cunn! kan kan...
sekarang dah ada yg murah sket berbanding dulu. rembat jer wa!...hahaha (tukang cucuk)

Maryam Abu Ahmad berkata...

rumah saya tv kecik je.. tu pun selalu kena ugut: ummi katok tv tu karang! :D

payarumput21 berkata...

Salam..

Hmmm.. rumah kita tv 29".. SONY lagi.. cumanye.. tak pernah berbukak.. sebabnye???? Antenna tak pasang.. kalau bukak tv tu pun cuma nampak.. kelabu bintik2..

ASTRO??.. lagilah tak de.. 2thn lepas disconnect.. Sebabnye????? tahun lepas Aiman UPSR.. tahun sebelum tu Sarah.. kira ok la jugak tu..

Jangan kata TV1, 2 atau 3.. satu apa kebenda channel pun tarak... Guna tv tu cuma kalau terasa nak tengok CD.. selebihnya bebudak ni main PS je la..

:-)

Hijrah1429 berkata...

Oren...

Hahahaaa...tulah akak pun tak terpikir nak beli Tv plasma tu...sajer tak suka ngan meja TV tu jer...lebih dari cuikup dah TV tu, kalai rosak nanti lain ler citer,kan?

*****************

Anne...

Tv plasma tu kalau tengok kat iklan2lah reganya sumer dalam 1000-2000,kan? Mahal tu...nanti2ler belumler teringin lagi...tunggu sampai dah murah nanti, bolehler fikirkan...cun tu memang cun...sebab duitnya pun cun..hehehee

*********************

Mak su...

Tulah pasal, kalauler ada yag nak deco dan sponsor sekali barang2 lam umah, bestnya...

****************

Maryam...

Akak pun selalu ugut hani gak, nak buang TV tuh...tapi takat ugut jerlah...sebab tu pun dia dah takut terus tutup!


*********************


Paya rumput...

Saya pun idakler hantu TV, cumanya beli TV tu dulu pasal kerja saya ni kenalah ikut perkembangan berita, yg paling senang tengok berita 8 malam tu ler, idak kang, morning prayer bos tanya perkembangan semalam nganga ajerlah!!! Dah ada TV pun banyak kali gak kena kantoi, sebab masa berita sibuk dok masak/makan/ mandi ler...wakaakaaa

Wahh Tv 29" tak guna yer... meh meh bawak sini....saya pandai guna!!! hiksss..

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP