Ahad, November 09, 2008

REALITI INI

Assalamualaikum w.b.t


SUKARNYA MELUPAKAN KENANGAN DAN BETAPA PERASAAN SEDIH INI PERLU DIBAWA KEMANA-MANA. KENAPA DALAM HATI SAYA MASIH ADA RASA YANG SAYA BERSALAH DAN SAYA TAK PATUT TERUS MENGALAH. SAYA TERPAKSA MEMINTA ANAK SAUDARA, BAWA KERETA SAYA BAWA BALIK KE KG DAN BAWA MAK SAYA SEKALI KERANA SAYA DAH TAK PANDAI NAK SOROK PERASAAN DAN EMOSI SAYA TERUTAMA BILA MAK SAYA MULA BERTANYA PADA HANI, MANA AYAH? MAK SAYA MACAM TAK PERCAYA YANG SAYA KATA SUAMI SAYA 'KELUAR'.

SEJAK PAGI SEMALAM KAMI TINGGAL BERDUA DAN SAYA BETUL-BETUL RASA BOSAN DAN TAK KERUAN. SEMUA PERKARA YANG NAK DILAKUKAN JADI SERBA TAK KENA. MALAM TADI SAYA TANYA HANI ADA TAK DIA RASA KESUNYIAN KE, RASA BOSAN KE SEBAB DAH SEBULAN TINGGAL BERDUA JER. DIA TERMENUNG SEKEJAP DAN EPAS TU JAWAB...'HA'AH LAH AMMIE ADA RASA MACAM BORING SIKIT...', LEPAS TU SAYA CAKAPLAH DENGAN DIA, YANG LEPAS NI BOLEHLA PERGI RUMAH UMI DUDUK DENGAN AYAH...DIA TAKMO...PASTU DIA BOLEH CAKAP PULAK, KALAU KITA BORING, KITA AJAKLAH LELAKI LAIN DUDUK DENGAN KTA...SAYA KATA EH..MANA BOLEH, DIA BOLEH AJWAB..AMMIE KAWINLAH DENGAN LELAKI LAIN, NANTI BOLEH DAPA BABY...SAYA JAWAB KAT DIA...HA'AH EK....BETUL JUGAK TU..PASTU KAMI DA2 GELAK...

JAUH BETUL FIKIR HANI, SAMPAI SUH KAWIN LAIN SEBAB NAK DAPAT BABY....SAYA PLAK DUK FIKIR NAK BUAT APA LEPAS NI SUPAYA HIDUP TAK KEKOSONGAN. SAYA BANYAK JUGAK PERANCANGAN, DAH MULA SESIKIT PUN, SAYA KELUAR MODAL BELI BARANG2 MACAM KAIN BATIK,CADAR KAIN ELA DAN SURUH KAKAK KAT KAMPUNG JUALKAN SECARA HUTANG. UNTUNG SAYA SURUH DIA AMBIL DULU BUAT PERMULAAN NI. SAYA DAH SURUH ANAK SADARA BAWA BALIK SEMALAM, TU YANG DIA BAWA KERETA SAYA TU.

LEPAS NI BOLEHLAH MULA AKTIF, SETAKAT NI SAYA BELI AREA SINI JER, LEPAS2 NI BOLELLAH KE NILAI 3 DAN KL, CARI2 BARANG, BELI CARA ONLINE PUN BOLEH JUGA MACAM TUDUNGKE...BANYAK BENDA BOLEH JUAL KAT KAMPUNG TU, KALAU TAK TAKKAN PENIAGA DARI KEMBOJA DAN PAKISTAN BOLEH JUAL HUTANG MACAM2 DENGAN HARGA YANG BERGANDA2 MAHALNYA DAN ORANG KAMPUNG BOLEH PULAK BELI...BAIK SAYA SURUH KAKAK SAYA BERNIAGA, DIA PUN TAK KERJA.


TUKAR TEMPLATE, SAJA CUBA, SEMENTARA JER...

7 cetusan rasa:

Maryam Abu Ahmad berkata...

kak wa,
semalam haji ibrahim menyebut dari surah thaha bahawa kasih sayang allah campak pada orang bertaqwa. :)

tak apalah rasa susah sekejap sebab innama'al 'usri yusraa (bersama kesusahan tu ada kesenangan)..

tawawfayakof berkata...

waa... jadi saudagar kain la eh :D

ps-saya minta izin akak utk baca blog akak yea?

zino berkata...

semuga hani juga tabah macam ibu dia.. semuga Allah mempermudahkan segala urusan ..

bila aktif dengan pelbagai kegiatan secara perlahan segala kerunsingakn dan kerisauan akan berlalu bagitu saja..

Zareda Norman berkata...

kalau dah mula sibuk nanti, lupalae sedih sedih tu.. inilah masanya salwa harus rapat semula dengan keluarga..

apapun selamat berjaya dalam hidup seterusnya dan selamat berjaya dalam perniagaan..

Jiji berkata...

Insyallah segalanya adalah untuk yang terbaik@!~

Pnut berkata...

wa..meh jadi agen saya jual cupcakes..heheheheh

molek la tu buat bisnes..byk benda boleh buat...Insya-Allah... lebih sukses nanti..

Me. Moi. berkata...

resit2 beli susu, school fees boleh di guna masa di mahkamah nanti ok. jangan lose your daughter macamana2 pun. you are not the one yang salah... dia akan guna pakai tudung tak lengkap semua, tapi, tolong tengok balik, tanggung jawab dia ie. nafkah..semoga mendapat kekuatan.

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP