Khamis, November 27, 2008

Survey barang sekolah...

Assalamualaikum w.b.t

Malam tadi, saya kata, "za, jom gi Jaya Jusco"...."jommm!" za jawab!
"Eiiii..bestnya ammie..jommmm!" hani menyampuk...sukerlah tuuu...
Wah, serta merta bersiap si hani...siap suh za siapkan lagi tu...kesian za kena buli dengan hani


Ok..tengok...tengok....takper..pilih jangan yer...




Hani gigit jari jerklah, sekadar menengok...membeli idakler lagi...lambat lagi nak naik sekolah, kalau beli ni, tak sempat bawak ke sekolah, habissss!




Marahlah tu...tak dapat beli...!!!


Tengok tu, buat muka...sajer menyakat ammie
...dia buat muka kat ammie...


Pastu, ammie plak menyakat dia....

...

........

......................

Takdelah....

Dia yang lari2 sampai ammie carik tak jumpa!

Saya dan za nak makan pizza, hani nak makan McD,

So za cadang kita makan McD, u gi bungkus pizza!

Saya pun pergiler pizza tu sebab pak haji dah lama menyebut nak makan pizza

Saya tau dia nak suh saya buat sebenarnya....

....[bukan dia tak tau bini ni bukan kreatif nak masak2ni, malas pun yer jugak!]

..patut cakap arr dengan kak aza, yer dak?

Ni mesti dia tak cakap tu, dia cakap ngan saya jerk!

[pssssttt....sebab dia tau, saya tak tau masak tu takde hal,

sebab resepi melambak dlm internet!]

Hani tinggal dengan za di McD, saya ke Pizza....[sebelah jer]

dah order saya patah balik ke mcD, za tengah beratur,

ehh ehh... hani takdak!

Za pun tak tau...

Pucat muka saya, jenuh saya carik dia...

masuk guardian, masuk kedai cd...

pusing2 keliling mcd takde jugak!

Pastu eh....gelak2 dia datang balik ke McD...dari dalam pizza..

so.....

kena 'kuti manja' dengan ammie!

Ps: kuti = kutil = cubit

Kami tak jadik gi JJ, hujan sangat lebat, takut parking atas takde! Kami gi parkson ajer, makan2...oh yer, saya 'terbeli sandal' nak gi kelas......takdelah cantik mana bila dah balik umah tu, tapi bolehlarr...

6 cetusan rasa:

Heida Sabrina berkata...

assalamualaikum...

wah dah bertambah cantik blog akak, saya suka...

Ummibatrisya berkata...

ummi dengan kawan-kawan selalu pergi makan macam ni bila suami kami pergi outstation :)

kami borak dan borak sampai tak ingat dunia :)

selalunya kami cari tempat yang ada playground :)

sambil mak-mak bersembang, anak-anak main kat playgorund

hani ni suka main-main, hari tu ummi pergi jusco, ada budak cina umur 11 tahun hilang, jangan biarkan dia buat macam tu lagi :)

wa, ada tag untuk wa :)

Zareda Norman berkata...

salwa

nanti hani nak masuk darjah satu lagi eksited nak beli barang sekolah
macam kak zar dulu, semua benda kak zar nak beli, payung kecik lah, baju hujan lah, tupperwared an botol air satu set lah
hehhehe

Hijrah1429 berkata...

Heida...

Tq...heida tak ada blog ker?

***********

Ummie...

Tulah...malam tadi tak sempat sembang panjang, pak hj nak balik pulak jam 10 dah tercongok depan pintu, mujur ada pizza takdelah dia bengang sangat kena tunggu kami balik depan pintu...

Tulah pasala hani kena kuti dengan ammie, auntie za lah yang memujuk dia...

****************

Kak Zar..

Geram tengok barang2 cantik sangat, harganya tak tahan tu...tunggulah dekat2 sekolah nanti baru beli..
****************

payarumput21 berkata...

Salam..

Hehehe.. teringat time Aiman hilang kat Carrefour Wangsa Maju dulu.. terberhenti jantung dibuatnya.. mujurla tak panik..

Ammie nye la pulak yang lebih.. wakakaka..

Apa2 pun, jangan lupa singgah blok akak amek award yerk..

Hijrah1429 berkata...

Payarumput21...

Tulah,kan...

Anak kalau hilang dia tak panik, maknya mesti over acting terlebih2, macam Hani dalam banyak kes dia hilang memang dia relax, selamber jer jalan carik ammie, takde muka takut sikit pun..rupa2nya dia dah belajar kat sek macamanan nak handle kalau terlepas dari mak...cerdik bebudak sekarang..

TQ utk award tu , dah ambik dah..heheee

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP