Ahad, November 30, 2008

Tag Ummi Batrisyia & Damya

Assalamualaikum w.b.t

Kawan2 masa sekolah menengah, semua dah kawin...tapi ntah, dua org jer dlm gambar yg saya masih berhubung...yg lain2 kat facebook pun takde...diorang duduk dunia yg lain ker??? Ni majoriti cikgu, yg saya tau 5 cikgu, sorang ADK, Jururawat, lain2 xtau!


1. What is the relationship of you and them ?
berkawan untuk selamanya

2. Your 5 impressions towards them
kawan yang boleh bagitau keburukan kita tanpa segan silu
kawan yang boleh puji kita dengan ikhlas bila kita buat baik
kawan yang tak perlu cantik sangat dan terlalu baik sangat [rimas]
kawan yang boleh berkongsi luar dan dalam [apa harta dia harta kita & sebaliknya]
kawan yang kenal dan tahu seluruh keluarga kita





3. The most memorable things they had done for you.
Sedia berkongsi masalah dan beri pendapat dan berkongsi 'rahsia' perkahwinan rahsia saya



4. The most memorable things they have said to you?
Hidup mesti terus... <--itupun dah cukup bermakna dah

5. If they become your lover, you will... rasa berbaloi sebab dah kenal hati budi [kalau diorang lelakilah]

6. If they become your enemy, you will... bagus gak sebab dah tau buruk baik dia, senang nak pujuk dia jadik kawan semula



7. If they become your lover, they has to improve on sensitiviti kena tambahkan...



8. If they become your enemy, saya takkan putus asa sambungkan silaturrahim tu semula, sayangkan dari kawan jadik musuh...mana boleh biarkan jadik musuh lama2...



9. The most desirable thing to do on them? nak kembali macam dulu...enjoy sama2, takdelah asyik kena control dengan laki masing2 mcm sekarang...sedeyyy jer...dahlah memasing jauh2

10. The overall impression of them is... Mereka tempat saya mencurah perasaan dulu tapi skrg mereka berubah ikut peredaran, saya tak salahkan mereka, kalau semua macam dulu kan bagus?

11. How do you think the people around you will feel about you? Sama macam saya rasa, mesti diorang doakan yang terbaik buat saya dan mereka sentiasa sedia mendengar masalah saya, cuma saya taknak susahkan hati diorang dengan masalah saya yang tak sudah2

Saya dan zah





12. The character of you for yourself is?
sabar, berani dan 'just do it...', terus terang, talkative...selalu risiko saya tolak tepi, kawan2 saya semua tau...sabar jerlah kan, sapa2 yang kena laser dengan saya...

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
kadang2 suka memaksa kawan dengar cakap saya, kuat merajuk dengan kawan2, dan sangat marah dengan kawan2 kalau buat keputusan tak musyuwwarah....tak sukerrr

14. The most ideal person that you wanna be is?
Ada satu kawan di kelang, yang melalui hidup yang sangat lancar, habis degree terus kahwin mak ayah carikan jodoh, dapat suami yg baik, bekerjaya, dapat anak tak putus2, keluarga bahagia, dapat jadik cikgu kat kampung sendiri...banyak lagilah...dalam group kami dia yang tak pernah diuji dengan masalah besar...tak taulah nanti2 apa ujian untuknya....kalaulah saya juga melalui hidup yang lancar sebegitu, sikit pun jadikler...[bunyik macam tak bersyukur...tapi dah soalan tanya gini...saya jawab ler]


15. For the people who likes you, say something about them.


tak nak jawab...kalau nak jawab panjang berjela, tak cukup ruangan nanti...



16. Ten people to tag:

Yang ni takperlah, silakan buat yer bagi yang nak buat, bagi yang taknak takde paksaan...









Zaman belajar yang indah, setiap kali cuti semester, ke Kampung Pondok Batu Hamparlah destinasi kami, ke rumah cikgu mie



Luna, yang berdiri dua dari kanan tu Cikgu Mie, sebelah tu isteri dia, Kak Mun...yang lain2 tu kami pelajar USM + UUM yang buat attachment dengan cikgu mie, jadi pejuang masyarakat kununnya...abis belajar ntah kemana2 masing2

4 cetusan rasa:

HappyIrfa berkata...

sy buka facebook tp x jumpa sorang pun kawan skolah dulu..huhu

Hijrah1429 berkata...

Irfa...

akak pun sama, agaknya diorang tak terdedah dengan facebook ker? tapi takkanlah pulak,kan?

luna berkata...

kwn2 sy jarang kat facebook..tp ramai kat friendster

Hijrah1429 berkata...

Luna...

oh...akak tak pernah plak bukak friendster tu, ntha cam rasa bebudak jer guna, bukan ker?

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP